QR Code

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “FRESKON 2024” ( 11-13 Απριλίου 2024, Θεσσαλονίκη) (21/2/2024)

post_thumbnail

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών “FRESKON 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2024 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης ΔΕΘ HELEXPO.
  Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εν λόγω διοργάνωση είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.
  Η “FRESKON” είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των νωπών προϊόντων, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανικού εμπορίου καθώς και εγχώριων και ξένων εμπόρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
  Η “FRESKON” έχει ως στόχο την ανάδειξη των πιο ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών, με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνών συνεδρίων και ομιλιών, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων. Πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων όπως το “Διεθνές Συνέδριο για το βερίκοκο” στις 11 Απριλίου, που στόχο έχει να καλύψει, με εμπεριστατωμένες αναλύσεις και εξειδικευμένους ομιλητές από όλη την Ελλάδα, τα πιο επίκαιρα ζητήματα που το αφορούν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα λάβει χώρα και το «FreshCon Market 2024», το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερης στόχευσης ενότητα, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τους υπεύθυνους αγοραστές των κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ευρώπης και να προβούν σε επωφελείς εμπορικές συνεργασίες.
  Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη “FRESKON 2024” είναι η ανάδειξη των ποιοτικών φρέσκων φρούτων και λαχανικών τα οποία παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, αποτελούν προϊόντα-σημαία της και προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής. Με τη συμμετοχή της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσβλέπει στη συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς του εξωτερικού και την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το διεθνή χώρο και την Ελλάδα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο στο περίπτερο 13 της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των επιχειρήσεών της.
  Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.grτο συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.
   Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
   Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
   Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή),  2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).
Eπισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.