QR Code

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “SIAL PARIS 2024” (19-23 Οκτωβρίου 2024, Παρίσι )

post_thumbnail

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση “SIAL PARIS”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο “Paris Nord Villepinte”, στο Παρίσι.

Η διεθνής έκθεση “SIAL PARIS”, που πραγματοποιείται στο Παρίσι ανά δύο χρόνια, αποτελεί αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, με ιδιαίτερη αναφορά φέτος στη Γαλλία, λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Η προσέλευση περισσότερων από 310.000 επαγγελματιών εμπορικών επισκεπτών από περίπου 200 χώρες με 73% αυτών να είναι διεθνείς και η εμπιστοσύνη 7.200 εκθετών από 119 χώρες (87% από χώρες εκτός Γαλλίας) ενισχύει το κύρος της έκθεσης. Η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται καθώς και τα Special Events (250 events το 2022) που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της ανεβάζουν τη διεθνή της απήχηση και καθιστούν τη “SIAL PARIS” ως μία από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές, που προσφέρονται στους παραγωγούς και επιχειρηματίες στον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά στην προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα φέτος, που η έκθεση “SIAL PARIS” γιορτάζει την επέτειο των 60 ετών συνεχούς παρουσίας στις εμπορικές διοργανώσεις και κατατάσσεται στην κορυφή των εκθεσιακών γεγονότων στο χώρο των τροφίμων παγκοσμίως, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από τις τρεις επιτυχημένες προηγούμενες παρουσίες της θα συμμετάσχει φέτος δυναμικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός για τέταρτη φορά, όπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μακεδονικά προϊόντα και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Στόχος της επαναλαμβανόμενης παρουσίας της Περιφέρειας στη “SIAL PARIS” είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη “SIAL PARIS 2024” θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας. Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr

το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

– τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (κ. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια), 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).

Επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.