QR Code

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή σε επιχειρηματική συνάντηση Γάλλων αγοραστών με επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (10-14 Ιουλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη)

post_thumbnail

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διοργάνωση επιχειρηματικής συνάντησης Γάλλων αγοραστών στη Θεσσαλονίκη, το χρονικό διάστημα 10 – 14 Ιουλίου 2024.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας ως δεδομένα τη σταδιακή αύξηση της θετικής αποδοχής της ελληνικής κουζίνας από τους Γάλλους καταναλωτές, το μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας, το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο και την καταγεγραμμένη προτίμησή τους στη μεσογειακή ελληνική υγιεινή διατροφή, διοργανώνει την επιχειρηματική συνάντηση για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της Περιφέρειας με Γάλλους αγοραστές (εισαγωγείς, χονδρέμποροι, υπεύθυνοι αλυσίδων μεγάλης διανομής και καταστημάτων delicatessen, δημοσιογράφοι και bloggers).

Στόχος της συγκεκριμένης επιχειρηματικής συνάντησης είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η δικτύωση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας με τα κανάλια διανομής τροφίμων και ποτών της Γαλλίας και της ευρύτερης περιοχής, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί αυτή τη σημαντική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα που θα συμμετάσχουν, καθώς καθιστά εφικτή τη δικτύωση αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας της Γαλλικής αγοράς τροφίμων, μέσω της εμπειρίας που θα αποκτηθεί από τη συνάντηση με εκπροσώπους της.

Η πρόσκληση αφορά σε B2B συναντήσεις των Γάλλων αγοραστών με τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων, γευσιγνωσία και επιτόπια επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της Περιφέρειας. Οι Γάλλοι αγοραστές εκπροσωπούν εταιρείες όπως supermarket, δίκτυα διανομής, gourmet & delicatessen καταστήματα, online καταστήματα, εστιατόρια και εμπόριο φρούτων, (ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρείες Mavrommatis La Table de la mediterranee, Epsilon Distribution, Dimitris.fr, Le comptoir de messenie, Trangourmet France, Castelli sas, Intermarche, E Leclerc, Monoprix, Lafayette gourmet, Galeries Lafayette, La grand épicerie de Paris, Sas chorio-kalios, Bratigny, Tifanette κ.ά.). Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τους Γάλλους επαγγελματίες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες.

Για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών και την αρτιότερη οργάνωση της επιχειρηματικής συνάντησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων συναντήσεων, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

– τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης

-την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας

Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313 330391 (κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή), 2313 330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313 330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).

Επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.