Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική
15 Μαΐου 2026
Δελτία Τύπου
Η επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική αποτελεί κορυφαία ιστορική στιγμή για τον τόπο, αναδεικνύοντας τους αγώνες και τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 7:00 π.μ. της 15ης Μαΐου έως τη δύση του ηλίου της 17ης Μαΐου, καθώς και φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων και καταστημάτων από τις 8:00 μ.μ. της 15ης Μαΐου έως το πρώτο φως της 18ης Μαΐου.
Παράλληλα, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου θα λειτουργήσει στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής η έκθεση ζωγραφικής «Μνήμες» του Συλλόγου Τεχνών Εικαστικών Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής, με ώρες λειτουργίας 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου στον Πολύγυρο και περιλαμβάνουν:
Στις 10:30 π.μ., επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Στις 11:15 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
Στις 11:30 π.μ., παρέλαση μαθητικών και πολιτικών τμημάτων.










