Ανακοίνωση Περίληψης Επιβολής Προστίμου του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
9 Μαΐου 2024
Ανακοινώσεις
Με την υπ΄αριθμ. 304609(8415)/8.5.2024 Απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ., επιβάλλεται πρόστιμο στην επιχείρηση CREATIVEGASTRONOMYMANITARI/ CREATIVEGASTRONOMYM. I.K.E./ ΥΠΗΡΕΣΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ που βρίσκεται στη Θεμ. Σοφούλη 57, Τ.Κ. 551 31- Θεσ/νικη, σύμφωνα με τα άρθρα 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄) κατ΄εφαρμογή του άρθρου 71 παραγράφου 4 εδαφίου Α «Για έλλειψη ενδείξεων, πεντακόσια ευρώ (500€) ανά είδος» της Ενότητας 7.2.Α «Τιμοκατάλογοι Εστίασης/Αναψυχής» του Κεφαλαίου 7 «Υπηρεσίες-Εστίαση/Αναψυχή» της υπ΄αριθμ. 91354/2017 (ΦΕΚ2983/Β΄)-Διόρθ. σφαλμ. στο ΦΕΚ 3080/Β΄/6.9.2017- Υπουργικής Απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ)», ποσού πεντακοσίων ευρώ (500,00€) διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση την 21η Απριλίου έτους 2024, βρέθηκε στη κουζίνα του καταστήματος σε θερμοκρασία ψύξης- συντήρησης προς χρήση «χταπόδι», «καλαμάρι» και «γαρίδες» τα οποία σύμφωνα με το Τιμολόγιο αγοράς- Παραστατικό διακίνησής τους που προσκομίστηκε από την ανωτέρω επιχείρηση προκύπτει ότι, τα προϊόντα «χταπόδι» και «καλαμάρι» είναι «κατεψυγμένα». ωστόσο στο «νηστίσιμο μενού» δεν επισημαίνονται ως «κατεψυγμένα» είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες τρόφιμων, έτσι ώστε να είναι αντιληπτή η διάκριση στον καταναλωτή κατά παράβαση του άρθρου 71 παρ. 3A της προαναφερθείσας Υ.Α.