QR Code

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη (6/5/2023)

post_thumbnail

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη είχε σήμερα το πρωί στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ήταν τα ζητήματα υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Συζητήσαμε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για μια σειρά από ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική Μακεδονία. Έργα, τα οποία εδώ και δεκαετίες περίμεναν οι συμπολίτες μας, έργα τα οποία είχαν κολλήσει και δεν προχωρούσαν, αλλά και σχέδια για μεγαλεπήβολα έργα, που αφορούν στο μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησαν, υλοποιούνται και ολοκληρώνονται σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που βλέπω μια τόσο καλή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελληνική Κυβέρνηση, μια συνεργασία που ήδη αποδίδει καρπούς, τόσο με εσάς και τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, όσο και με τον Κώστα Καραμανλή τα προηγούμενα χρόνια. Τα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και των επισκεπτών στον τόπο μας, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν και τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε να επιτύχουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας. Έργα, όπως η ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024, η έναρξη των εργασιών για το FlyOver και την αναβάθμιση της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αλλά και έργα όπως η αναβάθμιση, ενοποίηση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το μεγάλο πρότζεκτ της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα αλλάξει όλη την ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, έχουν πια δρομολογηθεί και προχωρούν. Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Υπουργού το σύνολο της Κυβέρνησης για τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις κρίσεις που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα, καταφέραμε να σηκώσουμε τον τόπο μας πιο ψηλά. Η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει, η Θεσσαλονίκη αλλάζει και πλέον έχουμε τις υποδομές, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσουμε ως περιοχή στο σύνολο όχι μόνο της χώρας, αλλά ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ένα όραμα που κυνηγά επί δεκαετίες ο τόπος μας έχουμε πλέον τη δυνατότητα να το κάνουμε πράξη και θα το κάνουμε. Εύχομαι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Ευχαριστώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα που με υποδέχεται στην έδρα της πιο σημαντικής Περιφέρειας της χώρας, στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για μια συνεργασία που ξεπέρασε τα συνηθισμένα, η οποία ήταν άριστη, διαρκής, αποτελεσματική. Ο Περιφερειάρχης ήταν πάντα εδώ για να μπορέσει να λύσει προβλήματα. Προβλήματα λιμνάζοντα δυστυχώς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά ταύτα κατάφερε, με την όποια συνδρομή και της κεντρικής διοίκησης, να μιλά με υπερηφάνεια και δικαίως ότι αλλάζει το πρόσωπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Είχα την ευκαιρία από χτες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη να εποπτεύσω τα περισσότερα από τα έργα που γίνονται στην περιοχή και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Να διαπιστώσω από πρώτο χέρι ότι τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ότι σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο και το πιο ασφαλές Μετρό της Ευρώπης. Κατασκευαστικά ολοκληρώνεται ο κύριος άξονας στο τέλος του 2023 και θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το επόμενο εξάμηνο, με την επέκταση το 2024 και στην Καλαμαριά. Η έναρξη του FlyOver που θα αποσυμπιέσει μεγάλο όγκο κυκλοφοριακό, ο έκτος προβλήτας στο λιμάνι που δρομολογείται, αλλά και πολύ μεγάλα έργα που χαρακτηρίζουν το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, θα καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κόμβο των Βαλκανίων και θέλω να ελπίζω κόμβο πανευρωπαϊκό. Δίπλα σε αυτά είναι και τα μεγάλα έργα για την καθημερινότητα των πολιτών, όπως τα δυο μεγάλα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, παιδιατρικό και ογκολογικό, άξια της πόλης και της Ιστορίας της, η αναβάθμιση όλων των υποδομών υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και πολλές παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και μητροπολιτικού και περιφερειακού χαρακτήρα, που αλλάζουν την όψη της περιοχής και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη θα αναδειχθεί ως ένας τόπος όχι απλά τουριστικός, αλλά γνήσια πολιτισμικός και ιστορικός, υπό την έννοια ότι θα αναδειχθούν αρχαιότητες, οι οποίες βρίσκονταν σε ένα δεύτερο επίπεδο πόλης. Το κόσμημα του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό νομίζω θα αποτελέσει πανευρωπαϊκό υπόδειγμα καλής επιστημονικής διαχείρισης και αρχαιολογικής ανάδειξης. Οι πέντε σταθμοί του Μετρό, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν αρχαιολογικά ευρήματα, τα δύο μουσεία στον υπόγειο χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά που θα υποδεχθούν αρχαιότητες, αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ως ιστορικό πόλο της Ευρώπης, όπως αξίζει στους πολίτες. Με τον Απόστολο, που κάνει σπουδαία δουλειά και του αξίζουν τα εύσημα, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: ότι εμείς δεν ασχολούμαστε μόνο με το σήμερα, αλλά κυρίως με το αύριο και τις επόμενες γενιές και είμαι σίγουρος ότι το αύριο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα είναι σπουδαίο»

Σχετικές Φωτογραφίες