QR Code

Ανακοίνωση Περίληψης Επιβολής Προστίμου του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

post_thumbnail

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 80025(2015)/05-02-2026 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ.,επιβάλλουμε στην ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «ΓΑΓΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ», με αντικείμενο δραστηριότητας «ΚΑΦΕ – ΚΡΕΠΑ – ΨΙΛΙΚΑ», που εδρεύει στη διεύθυνση Σόλωνος 4 στη Θεσσαλονίκη, διοικητικό πρόστιμο ποσού πεντακοσίων ευρώ (500,00€), σύμφωνα με τα άρθρα 22,24,25 και 26 του Ν.4177/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 72 παράγραφος 6 της υπ’ αριθ. 91354/2017 Υ.Α. «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», διότι σε τακτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2026 από ελεγκτές της υπηρεσίας μας, σε εκτέλεση της με αριθ. πρωτ. Oικ.54528(1304)/23-01-2026 Εντολής Ελέγχου της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε η μη τήρηση τιμοκαταλόγου, με την αναγραφή των προσφερόμενων ειδών με τις αντίστοιχες τιμές τους, είτε αναρτημένου σε εμφανές σημείο, είτε διαθέσιμου προς χρήση για τον πελάτη, στο χώρο υποβολής/εκτέλεσης της παραγγελίας, για το είδος «ΚΑΦΕΔΕΣ», που διατίθενται από την επιχείρηση σε πακέτο εκτός καταστήματος.

Τα ανωτέρω αποτελούν παράβαση της παραγράφου 3 του άρθρου 72 με τίτλο «Ειδικές περιπτώσεις (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ, ΤΑΜΠΛ ΝΤΟΤ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟ,ΚΟΥΒΕΡ)» της υπ’ αριθ. 91354/2017 Υ.Α. «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», για την οποία σύμφωνα με το άρθρο 72 παράγραφος 6 της ίδιας υπουργικής απόφασης, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ανά είδος.